BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 17.06.2020| Okunma Sayısı: 904

Cumhurbaşkanının 05.05.2020  tarihinde yaptığı konuşmada yer alan  - Avukatlık Kanununda Değişiklik yapılması düşünüldüğüne-  ilişkin  beyanıyla, yeniden kamuoyunun gündemine getirilen süreci; durumun tespiti ve değişiklik önerisine ilişkin görüşümüzü ve tavrımızı belirlemek için takip etmekteyiz.

Bugüne kadar resmi olarak ortaya konulan bir öneri bulunmamakla birlikte; basın organlarında tartışılan çeşitli öneri iddiaları bulunmaktadır.  

Hukuk devletinde bir yasada değişiklik yapılması düşünülüyorsa; bu değişikliğe neden ihtiyaç duyulduğu, değişiklik ile ihtiyacın nasıl karşılanacağının öngörüldüğü ortaya

Avukatlık Kanununda yapılacak her değişiklik her ne kadar avukatlık mesleğini yapan 130.000 avukatı ilgilendiriyor gibi görünse de; avukat, vatandaşın savunma hakkının yegane temsilcisi olduğundan  bu ülkede yaşayan her bireyi doğrudan etkileyecektir.

Avukatlar; Soma’da kömür madeninde ölen 301 madencinin sesidir.

Avukatlar; Aladağlar’ da yanarak ölen 13 çocuğumuzun  sesidir.

Avukatlar; şiddete, istismara uğrayanların sesidir.

Avukatlar; çürük binaların depremde yıkılması sonucu can veren yurttaşların sesidir.

Avukatlar; terör saldırılarında  can veren evlatlarımızın sesidir.

Baroları susturmaya yönelik her değişiklik avukatı susturmaya yönelik olacaktır. Avukat susturulursa vatandaş savunulamaz.

Haksız işten çıkarılan işçinin hakkı, öldürülen, tecavüze uğrayanların hakkı savunulamaz.

Bu nedenle hak ve yetkiyi kullanan tüm makamların bu süreci demokratik hukuk devletinin gereklerine uygun olarak yönetmesi zorunludur.

Sinop Barosu olarak vatandaşın savunma hakkını yok edecek, avukatı susturacak, Baroları işlevsiz hale getirecek her türlü değişikliğin karşısında olacağımızı tüm kamuoyuna saygılarımızla duyururuz. 

Sinop Barosu adına Sinop Barosu Başkanı Av. Hicran Kandemir

 

24.04.2024
AV. FUNDA ÖZTÜRK ALTUNTAŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.