BARO BAŞKANIMIZ VE AVUKATLARIMIZIN DA KATILIMIYLAIV.GENÇ AVUKATLAR KURULTAYI TARİHİ ÖNEME SAHİP OLAN SARAYDÜZÜ KIŞLA BİNASI MÜZESİNDE YAPILMIŞTIR.
Tarih: 22.04.2015| Okunma Sayısı: 3132

IV.GENÇ AVUKATLAR KURULTAYI TARİHİ ÖNEME SAHİP OLAN SARAYDÜZÜ KIŞLA BİNASI MÜZESİNDE YAPILMIŞTIR. 

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKAN YARDIMCISI AV.BERRA BESLER’İN KONUŞMASI

Programa katılan Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Berra Besler ise hukuka aykırı uygulamalara her geçen gün bir yenisinin daha eklediğini, toplumun adalete olan güveninin sarsıldığı, ağır darbeleri vurulduğunu söyledi. Avukatlık mesleğini itibarsızlaştırmak için akıl ve mantıkla bağdaşmayan iftiraların pervasızca atıldığı bir süreçten geçildiğine işaret eden Besler, “Hangi görüşe sahip olursak olalım bizlerin hakları ve hukukun üstünlüğü, hukuk devleti, demokrasi ortak paydalarında buluşturan meslek örgütlerimiz, Barolar ve Türkiye Barolar Birliği’ni işlevsiz kılma girişimlerine karşı hep birlikte dimdik ayaktayız. Bu ortak paydaları yaşatmak bizler için olduğu kadar halkımız için de hayati değerdedir.” ifadelerini kullandı.

 

AMASYA BAROSU BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE’NİN KONUŞMASI

Değerli Konuklar, çalıştay ve kurultay olarak devam edecek bu birlikteliğimizi, ne yazık ki avukatın makul şüpheli ilan edildiği, Baro Başkanlarının yargılandığı, yargının üç kurucu unsuru olması gerçeğine dahi tahammül edilemediği, getirilmek istenen yasal değişikliklerle, avukatlık mesleğini dolayısı ile savunmayı zayıflatarak adeta bir devlet memuru konumuna düşürmeye çalışılan bir dönemde gerçekleştirmekteyiz. 

Sevgili genç meslektaşlarım, Biliyorum gençsiniz, enerjiksiniz, yaşama ve mesleğe dair büyük umut ve beklentileriniz var. Yüreğinizdeki  pozitif enerji, kararlılık ve olaylara yaklaşımınızı gördükçe gerek mesleğimizdeki gerekse ülkemizdeki tüm olumsuzluklara karşı karamsarlıklarımız, umuda dönüşüyor. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelerek örnek bir çalışma ve kaynaşma içinde çok güzel birkaç gün geçireceğinize inanıyor, hepinizi sevgi ve saygı ile kucaklıyorum.
 
 2. Gün Kurultay divanının oluşması ile başladı. Kurultay divanı Baromuz Avukatlarından Av. Mehmet Akif Aydın, Av. Perihan Peker, Av. Yakup Yıldız, İzmir Barosu Avukatlarından Av. Sercan Altunordu, Kahramanmaraş Barosu Avukatlarından Av. Rabia Kayıran ve Erzurum Barosu Avukatlarından Av. İkraHınıslıoğlun’dan oluştu. Divan başkanlığını Amasya Barosu Avukatlarından Av. Mehmet Akif Aydın yaptı.
 
 
 
KURULTAYA KATILAN BAROLAR AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR.
VAN BAROSU,ORDU BAROSU, MANİSA BAROSU, SAMSUN BAROSU, ERZURUM BAROSU, ZONGULDAK BAROSU, ARTVİN BAROSU,AFYON BAROSU, MUĞLA BAROSU, İSTANBUL BAROSU, UŞAK BAROSU, ANKARA BAROSU, SİİRT BAROSU, KAYSERİ BAROSU, AYDIN BAROSU, BİLECİK BAROSU, BALIKESİR BAROSU, KIRIKKALE BAROSU, SİNOP BAROSU, NİĞDE BAROSU, SİVAS BAROSU, MERSİN BAROSU, HATAY BAROSU, OSMANİYE BAROSU, DİYARBAKIR BAROSU, TRABZON BAROSU, KASTAMONU BAROSU, GAZİANTEP BAROSU, SİVAS BAROSU, BARTIN BAROSU, ADANA BAROSU, MUŞ BAROSU, AMASYA BAROSU, DÜZCE BAROSU, ANTALYA BAROSU, KARABÜK BAROSU, RİZE BAROSU, DENİZLİ BAROSU, ÇANAKKALE BAROSU, ÇORUM BAROSU, MARDİN BAROSU, BİTLİS BAROSU, İZMİR BAROSU, ESKİŞEHİR BAROSU, KİLİS BAROSU, KÜTAHYA BAROSU, BURDUR BAROSU, MALATYA BAROSU, SAKARYA BAROSU, KIRŞEHİR BAROSU, BURSA BAROSU, KAHRAMANMARAŞ BAROSU, YOZGAT BAROSU, BATMAN BAROSU, GİRESUN BAROSU, BOLU BAROSU, TEKİRDAĞ BAROSU, KOCAELİ BAROSU, ÇANKIRI BAROSU,KONYA BAROSU,ISPARTA BAROSU,AKSARAY BAROSU, EDİRNE BAROSU.
 
KURULTAYA KATILAN BARO BAŞKANLARI DA AŞAĞIDADIR.
 
AMASYA BARO BAŞKANI AV.A.MELİK DERİNDERE, ANKARA BARO BAŞKANI AV.HAKAN CANDURAN, ANTALYA BARO BAŞKANI AV.ALPER TUNGA BACANLI, ARTVİN BARO BAŞKANI AV.ALİ UĞUR ÇAĞAL, AYDIN BARO BAŞKANI AV.GÖKHAN BOZKURT, BALIKESİR BARO BAŞKANI AV.YAŞAR MEYVACI, BARTIN BARO BAŞKANI AV.FERHAT PARLATIR, BATMAN BARO BAŞKANI AV.AHMET SEVİM, BİLECİK BARO BAŞKANI AV.HALİME AYNUR, BOLU BARO BAŞKANI AV.FERİT ATALAY, BURDUR BARO BAŞKANI AV.RAMAZAN GEDİK,BURSA BARO BAŞKANI AV.EKREM DEMİRÖZ, ÇANAKKALE BARO BAŞKANI AV.BÜLENT ŞARLAN, ÇANKIRI BARO BAŞKANI AV.ERKAN KÖROĞLU, ÇORUM BARO BAŞKANI AV.ALTAN AKPINAR, DENİZLİ BARO BAŞKANI AV.MÜJDAT İLHAN, DİYARBAKIR BARO BAŞKANI AV.TAHİR ELÇİ, ESKİŞEHİR BARO BAŞKANI AV.RIZA ÖZTEKİN, GAZİANTEP BARO BAŞKANI AV.BEKTAŞ ŞARKLI, GİRESUN BARO BAŞKANI AV.GÜLTEKİN UZUNALİ OĞLU, HATAY BARO BAŞKANI AV. EKREM DÖNMEZ, ISPARTA BARO BAŞKANI AV.GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU, İZMİR BARO BAŞKANI AV. AYDIN ÖZCAN,KARABÜK BARO BAŞKANI RIDVAN ERDOĞAN,  KASTAMONU BARO BAŞKANI AV.MEHMET ÇİFTÇİ,KIRŞEHİR BARO BAŞKANI MEHTAP KARABURÇAK TUZCU, KİLİS BARO BAŞKANI HAYRİ MUAMMER FAZLIAĞAOĞLU, KÜTAHYA BARO BAŞKANI AV.AHMET ATAM, MERSİN BARO BAŞKANI AV.ALPAY ANTMEN,  MUŞ BARO BAŞKANI AV.FERİDUN TAŞ,ORDU BARO BAŞKANI AV.İLHAN KURT,OSMANİYE BARO BAŞKANI AV.DİLEM AKSOY, SAKARYA BARO BAŞKANI AV.ZAFER KAZAN, SAMSUN BARO BAŞKANI AV.KERAMİ GÜRBÜZ, SİİRT BARO BAŞKANI AV.MEHMET CEMAL ACAR, SİNOP BARO BAŞKANI AV.HİCRAN KANDEMİR, SİVAS BARO BAŞKANI AV.HAKAN BAHADIR, TEKİRDAĞ BARO BAŞKANI AV.HURİYE ALTAY EROL, TOKAT BARO BAŞKANI AV.FARUK BOSTANCI, TRABZON BARO BAŞKANI AV.ORHAN ÖNGÖZ, UŞAK BARO BAŞKANI AV.BAKİ KANTAR, YOZGAT BARO BAŞKANI AV.MEHMET ŞİMŞEK KATILMIŞLARDIR.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

28.03.2024
AV. FUNDA ÖZTÜRK ALTUNTAŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.