AVUKATLIK KANUNU’NA AYKIRI ŞEKİLDE HUKUKİ DANIŞMANLIK VE AVUKATLIK HİZMETİ VEREN İNTERNET SİTESİNE ERİŞİM ENGELLENDİ
Tarih: 4.05.2015| Okunma Sayısı: 1180

AVUKATLIK KANUNU’NA AYKIRI ŞEKİLDE HUKUKİ DANIŞMANLIK VE AVUKATLIK HİZMETİ VEREN İNTERNET SİTESİNE ERİŞİM ENGELLENDİ

30.04.2015747

Avukatlık Kanunu’na aykırı bir şekilde hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti veren http://www.biavukat.com internet sitesinin yayınının durdurulması, kaldırılması ve siteye erişimin engellenmesi için Türkiye Barolar Birliği tarafından 25.03.2015 tarihinde İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan başvuru kabul edildi.

Avukatlık mesleğinin kamu hizmet niteliği göz ardı edilerek avukatlık hizmetini, pazarlama faaliyeti içerikli bir meslek olarak gösteren ve sayfasında çeşitli barolara kayıtlı çok sayıda avukat ismi ve özgeçmişleri yer alan web sitesinde, istenilen hizmet alınmadığı takdirde para iadesi garantisi taahhüdünde bulunulmuştu.

Türkiye Barolar Birliği, Anayasa’dan kaynaklanan görev, hak ve yetkisi ayrıca Avukatlık Kanunu’nun 1. ve 2. maddeleri ile“Birliğin görevleri” başlıklı 110. maddesinde ifade edilen “Baro mensuplarının genel menfaatlerini ve mesleğin ahlak, düzen ve geleneklerini korumak”, “kanunların avukatlara tanıdığı hakların gerçekleşmesine ve yüklediği görevlerin tam ve şerefli bir şekilde yerine getirilmesine çalışmak” ve “hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak ve korumak, bu kavramlara işlerlik kazandırmak” görevleri kapsamında http://www.biavukat.com adresli internet sitesinin faaliyetlerinin tüm avukat meslektaşların kişilik haklarını zarara uğratması nedeniyle siteye erişimin engellenmesini talep etmişti.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimliği, Türkiye Barolar Birliği’nin başvurusu üzerine, avukatların kişilik haklarına zarar verdiği ve Avukatlık Kanunu’na aykırı faaliyette bulunduğu gerekçesiyle ilgili internet sitesine 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 9. maddesi uyarınca erişimin engellenmesine karar verdi.

Mahkeme kararı için tıklayınız

16.04.2024
AV. FUNDA ÖZTÜRK ALTUNTAŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.