AralıkOcakŞubat
Tarih: 07.05.2015 | Okunma Sayısı: 888 | | |

AVUKAT GÜVENLİK UYGULAMASI DEVREDE

06.05.20151861

Avukatlara yönelik son dönemde artış gösteren fiziksel - sözlü şiddet, tehdit ve benzeri eylemlere karşı Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi’nin geliştirdiği ‘Avukat Güvenlik Uygulaması’ devreye girdi.

Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi tarafından geliştirilen ve devreye sokulan ‘Avukat Güvenlik Uygulaması’ ile can güvenliği tehdit veya tehlike altında olan avukatların güvenlik güçlerine en hızlı şekilde ulaşmaları hedefleniyor.

Programı akıllı cep telefonuna yükleyen bir avukat, tehlike anında veya öncesinde sistemi alarma geçirecek ve konum bilgisini anında Alarm İzleme Merkezine iletecek. Bu andan itibaren; avukatın konumu takip edilerek, bağlı olduğu baronun Avukat Hakları Merkezine, Avukat Hakları Merkezi yoksa daha önceden belirlenen baro yönetim kurulu üyesine, yakınlarına veya duruma göre kolluk güçlerine ve sağlık birimlerine bilgi verilecek.

Saldırganı korkutmak amacıyla kullanılabilecek sesli alarm işlevinin yanında delil toplama özelliği de bulunan sisteme göre alarm devreye girdiği anda otomatik olarak video kaydetmeye başlayacak. Video, avukatın telefonu yerine sistemde kayıt altına alındığı için delilin yok edilmesinin önüne geçilecek.

Avukatların güvenlikle ilgili yaşadıkları sorunlardan yola çıkarak sistemi hayata geçirdiklerini ifade eden TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Seksen yedi bin avukatın kapısına güvenlik görevlisi koymak bir çare değil. Avukatlarımızın güvenliğini sağlamak için teknolojiden yararlanarak bu programı yazdırdık. Bu projenin meslektaşlarımız tarafından mutlulukla karşılanacağını ümit ediyoruz” diye konuştu.

Sistem hakkında ayrıntılı bilgi; http://ahm.barobirlik.org.tr/projelerimiz_avukatguvenlikuygulamasi.html adresinde mevcuttur. Uygulamadan yararlanabilmek için; UBAP’a giriş yapılarak Avukat Güvenlik Uygulaması menüsüne girilmesi ve burada belirtilen kullanım şartlarının onaylanması gerekmektedir. Kullanım bedeli olan yıllık 66 TL’nin ödenmesinin ardından şifre belirlenerek üyelik işlemi tamamlanmaktadır. Cep telefonuna SMS ve/veya mail ile gelen linkin açılıp telefona yüklenmesi ile uygulama cep telefonuna kaydedilmiş olur.

Uygulama IOS, Android ve Windows Phone platformlarında uyumludur.

24.01.2018 Çarşamba