TBB DUYURUSU
Tarih: 5.06.2015| Okunma Sayısı: 1753

Duyuru

05.06.2015442

Televizyon programcısı Erkan Tan’ın avukatları ve avukatlık mesleğinin saygınlığını itham altında bırakan sözleri üzerine Türkiye Barolar Birliği olarak yaptığımız başvuruyu değerlendiren Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ilgili televizyon kanalı hakkında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Televizyon programcısı Tan, 02.04.2015 tarihinde Beyaz TV’de yayımlanan “Erkan Tan Vakti” adlı programda; “… Ya avukatlar açıkça maraza çıkartmak istiyoruz, arıza çıkartmak istiyoruz, huzur ve güvenlikten rahatsız oluyoruz desenize be. Onu desenize. Avukatlar her an Türkiye’nin dört bir yanına uçakta seyahat ediyorsunuz yalan mı? Türkiye’nin dört bir yanındaki adliyelerde sizin davalarınız var, müvekkilleriniz var. Havalimanlarına girerken donunuza kadar aranıyorsunuz, hiç kimse bir şey diyemiyor, diyemez çünkü. Normal çünkü. Senin güvenliğin için yapıyorlar o aramayı. Adliye'ye girerken niye bu kadar arıza çıkartıyorsun? Senin güvenliğin için yapıyorlar o aramayı. O teröristler savcıyı değil de aranızdan birini rehin alsaydı ne olacaktı !!? Gerçi sizin adamlar sizi rehin almazlar...!! Anladın mı…!!?" şeklindeki açıklamaları avukatların tepkisine neden oldu. 

Bunun üzerine Türkiye Barolar Birliği, programın yayımlandığı Beyaz TV hakkında, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un “Yayın Hizmeti İlkeleri” başlıklı 8. maddesindeki ilkelere aykırılık iddiasıyla idari yaptırım talebiyle Radyo Televizyon Üst Kurulu’na başvurdu. 

Türkiye Barolar Birliği’nin başvurusunu görüşen RTÜK, “kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı ve iftira niteliğinde ifadeler” nedeniyle, Yayın Kuruluşu hakkında “İdari Para Cezası” yaptırımının uygulanması gerektiğine karar verdi. Karar, RTÜK’ün web sitesinde de (www. rtuk.org.tr) yayımlanarak ilgililerin bilgisine sunuldu.

28.03.2024
AV. FUNDA ÖZTÜRK ALTUNTAŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.