AralıkOcakŞubat
25.07.2015' te Artvin'de genişletilmiş Karadeniz Bölge Toplantısında Yayınlanmasına ve Kamuoyuna bildirilmesine karar verilen duyuru
Tarih: 05.08.2015 | Okunma Sayısı: 645 | | |

25.07.2015 tarihinde Artvin'de  genişletilmiş Karadeniz Bölge Toplantısında  Baro Başkanımız Av. Hicran KANDEMİR'in de aralarında yer aldığı 32 Baro Başkanının Yayınlanmasına ve Kamuoyuna bildirilmesine ilişkin duyuru aşağıdadır.

KAMUOYUNA DUYURU

Ülkemiz endişe verici bir süreçten geçiyor. Siyaset yaşamındaki belirsizlik ve ülkemize yönelik terör eylemleri kaygılandırıcı bir boyuta ulaştı. Sonuçta çok sayıda genç insanımızın ölümüne yol açan katliamın ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırıların ülkemizi  Ortadoğu bataklığına çekmek amaçlı yapıldığı kuşkusunu taşıyoruz.

Canlarını kaybeden insanlarımıza rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Sınır ötesi başlatılan operasyonların nasıl sonuçlar yaratacağı da belirsizliğini koruyor.

Kaygımız Türkiye’nin olası bir savaşın tarafı olmasıdır. Biz barıştan ve hayattan yanayız. Bu nedenle de savaşa sonuna kadar karşıyız.

Artvin’de buluşmamızın nedeni ise Cerattepe mevkiinden başlatılacak doğa katliamının karşısında durmak ve Artvinlilerin yanında yer almaktır.

Çok geniş bir alanı kapsayan ve çok değişik bitki türlerini içeren bu coğrafyayı altın değerinde bulduk. Burada maden çıkarmaya kalkışmak doğayı ve Artvin’i yok etmeye eş değerdir. Kuşkusuz ki bu güzellik yalnızca Artvinlilerin değil hepimize aittir. Yeşil yol diye adlandırılan ve yaylaları birbirine bağlamayı amaçladığı söylenen gerçekte ise yayları ranta amaç projesi olan bu girişime Karadenizliler nasıl direniyorsa Cerattepe’de de aynı karşılığın süreceğinden kuşku duymuyoruz. Hayatı savunuyoruz ve hayatı savunan herkesin  yanında yer almaya da devam edeceğiz.

17.01.2018 Çarşamba