BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 13.10.2015| Okunma Sayısı: 1017

 BASINA VE KAMUOYUNA

                        Bilindiği üzere 10 Ekim Cumartesi günü Ankara'da alçakça bir saldırı neticesi katliam gerçekleşmiş ve çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirmiş, çok sayıda yurttaşımızda yaralanmıştır. Cumhuriyet tarihimizin bu  en büyük terör eylemi ile sadece  barış isteyen vatandaşlarımız hedef alınmıştır. Ölenlerin arasında meslektaşlarımızın da bulunması acımızı, üzüntümüzü, öfkemizi daha da arttırmaktadır. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza rahmet, yaralılara şifa dileriz. 11 Ekim ve 12 Ekim tarihlerinde ise şehit haberleriyle acımız katlanarak artmıştır.Her gün yeni acılarla sınanmaktayız.

                        Ülkemizin, terörün olağan kabul edildiği, ölümlerin sıradanlaştırılıp sadece rakamlarla ifade edildiği bir ülke olmaması için her bir bireyin üstüne düşen görevi yapması zorunludur. Sinop Barosu olarak her zaman dile getirdiğimiz gibi, her kim tarafından, ne amaçla ve kime karşı olursa olsun terörün her türlüsünün karşısında olacağız. Faillerin en kısa sürede yakalanması ayrıca eylemin önlenmesinde ihmali olanların tespit edilerek aleyhlerinde yasal soruşturmanın başlatılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Hepimizin başı sağolsun .

                        Terörü en  güçlü şekilde kınamak ve lanetlemek, adına 13 Ekim Salı günü, zorunlu haller dışında meslektaşlarımızı duruşmalara girmemeye, zorunlu olarak girilmesi durumunda da yakalarında siyah kurdele bulundurmaya ilişkin çağrımız doğrultusunda meslektaşlarımız büyük duyarlılık göstererek zorunlu haller dışında duruşmalara katılmamışlardır.

                    Sinop Barosu adına kamuoyuna saygıyla duyurulur.

29.03.2024
AV. FUNDA ÖZTÜRK ALTUNTAŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.