BİRİNCİLİK KARS BAROSU STAJYERLERİNİN!
Tarih: 20.10.2015| Okunma Sayısı: 2232

BİRİNCİLİK KARS BAROSU STAJYERLERİNİN!

 18.10.2015

TBB Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ve 47 baronun katılımıyla yedi coğrafi bölgede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen elemelerde bölge birinciliğini alan takımların yarıştığı Türkiye Barolar Birliği Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması Finali 17 – 18 Ekim 2015 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Yarışma sonunda birinciliği Kars Barosu alırken, İstanbul Barosu ikinci, Antalya Barosu da üçüncü oldu.

Kars Barosu Birincilik Ödülünü Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile Başkan Yardımcısı ve Eğitim Merkezi Başkanı Av. Berra Besler’in, İstanbul Barosu İkincilik Ödülünü TBB Disiplin Kurulu Üyesi Av. Ünal Dinç’in, Antalya Barosu Üçüncülük Ödülünü TBB Denetleme Kurulu Üyesi Av. Ayça Özok Ener’in elinden aldı.

TBB Başkan Yardımcısı ve Eğitim Merkezi Başkanı Av. Berra Besler’in, “Adı yarışma, özü eğitim olan iki muhteşem gün yaşadık” sözleri ve teşekkür konuşmasıyla başlayan ödül töreninde; Jüri Üyeleri Dr. İhsan Baştürk (Yargıtay 19. Ceza Dairesi Üyesi), Cevdet Beşikçi (Ankara Cumhuriyet Savcısı), Yrd. Doç. Dr. Erdem İlker Mutlu (Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi), Yrd. Doç. Dr. Murat Önok (Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi) ile Av. Dr. Savaş Özdağ’a (Ankara Barosu) teşekkür plaketi sunuldu.

Yurt genelini kapsaması nedeniyle başkaca bir örneği bulunmayan Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması Finalinde stajyer avukatlar çektikleri kura sonucuna göre aynı “olay metni” üzerinden yaptıkları iddia ve savunma ile yargıç masasına oturan jüri üyelerinden puan topladı.

Finalde; Marmara Bölgesi birincisi İstanbul Barosu, Ege Bölgesi Birincisi Denizli Barosu, Akdeniz Bölgesi Birincisi Antalya Barosu, İç Anadolu Bölgesi Birincisi Aksaray Barosu, Karadeniz Bölgesi Birincisi Trabzon Barosu, Doğu Anadolu Bölgesi Birincisi Kars Barosu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Birincisi Diyarbakır Barosu stajyerleri yarıştı.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen TBB Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşması Yarışması; yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisi avukatı, diğer kurucu unsurlar karar ve sav temsilcileri olan hakim ve savcı ile birlikte, hukuka ve etik kurallara uygun olarak gerçekleştirecekleri yargılama faaliyetine ve duruşmaya hazırlamayı amaçlıyor. 


Fotoğraflar için tıklayınız

19.04.2024
AV. FUNDA ÖZTÜRK ALTUNTAŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.