STAJ KREDİSİ HK.
Tarih: 8.11.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 1397

2011 yılından beri hiçbir iyileştirme yapılmamış olan staj kredisini, 11 yıldır biriken 11.795.108 TL kredi alacaklarını büyük ölçüde tahsil etmiş olmamız sayesinde aylık 500 TL’den 600 TL’ye yükselttik.
Mevzuata göre staj kredisinin kaynağı, pul sigortasından stajyerler için genel sağlık sigortası düşüldüğünde kalan meblağın yüzde 50’si ile kredilerin geri ödemesidir. Kredilerin geri ödemelerinin staj kredisi dışında herhangi bir yöne sarf edilmesi mevzuat gereği mümkün değildir.
Kredi borçlarını düzenli olarak ödeyen ve böylece kendilerinden sonra gelen stajyer avukatların kredi alabilmelerini sağlayan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.
Notlar

1)Stajyer avukatlara verilen kredinin bursa dönüştürülmesi için stajyer sayısının azaltılması aktüerya hesapları karşısında zorunludur. Avukatlık stajına giriş sınavı ve burs konusu bu sebeple TBB tarafından birlikte ele alınmaktadır.
2)Staj kredisi borçlarının yeniden yapılandırılması ve faizlerinin silinmesi için geçmiş yasama döneminde yaptığımız girişimler maalesef karşılıksız kalmıştır.
3)Kredi alacağını tahsile koymak takdir yetkimizde değildir, kanuni bir zorunluluktur. Çünkü yeni kredilerin önemli kaynaklarından biri bu tahsilatlardır. Nitekim, Adalet Bakanlığı müfettişlerinin raporunda da bu husus açıkça ifade edilmiştir.

28.03.2024
AV. FUNDA ÖZTÜRK ALTUNTAŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.