ARTVİNLİNİN DAVASI TÜRKİYE'NİN DAVASIDIR!
Tarih: 23.02.2016 23:00:00| Okunma Sayısı: 2643

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Türkiye’nin dört bir yanından baro başkanları Cerattepe'deki maden çıkarma çalışmalarına karşı direnen bölge halkına destek için Artvin’de bir araya geldi. 

Artvin’deki buluşmaya Feyzioğlu ile birlikte TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. İzzet Varan, Artvin Barosu Başkanı Av. Ali Uğur Çağal, Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran, Antalya Barosu Başkanı Av. Alper Tunga Bacanlı, Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Bingöl Barosu Başkanı Av. Abdullah Alakuş, Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz, Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar, Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, Gümüşhane Barosu Başkanı Av. İsmail Taştan, İstanbul Barosu Başkanı Av. Ümit Kocasakal, Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan,Sinop Barosu Başkanı Av.Hicran Kandemir, Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Huriye Altay Erol, Trabzon Barosu Başkanı Av. Orhan Öngöz, Yalova Barosu Başkanı Av. Hakan Gergeroğlu katıldı. 


ARTVİN’İN KADERİNİ TESLİM ETMEYECEĞİZ

Heyet önce Cerattepe'de çıkarılmak istenen madene karşı mücadele yürüten Yeşil Artvin Derneği’ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan ve dernek üyeleri ile görüştü. Burada konuşan Feyzioğlu, hiçbir paranın, hiçbir maddi değerin Artvin'den ve halkından daha değerli olmadığını ifade ederek, "Artvin'in kaderini teslim etmeyeceğiz” dedi. 

REFERANDUM ÖNERİSİ

Feyzioğlu daha sonra baro başkanları ile birlikte Otopark Meydanına geçerek binlerce Artvinlinin katıldığı mitingde bir konuşma yaptı. Feyzioğlu, Artvin halkının maden isteyip istemediği ile ilgili referandum yapılması önerisini getirdi. 

Feyzioğlu, Cerrattepe’deki madenin ÇED izinin iptal edilmesine gerekçe olan bilimsel raporda; “Ya maden, ya Artvin” denildiğini mahkemenin de buna atıf yaptığını söyledi. Feyzioğlu, “Artvin halkı maden işlemeye başlarsa göç etmek zorunda kalacağını biliyor. Bu madeni çıkaracak olursanız Artvin halkının bu şehirde yaşaması, hayatını kazanması mümkün değil. Su kirlenecek, hava kirlenecek, hafriyat çiçeklerin üzerini örtecek, ağaçlar böceklenecek, içinden çürüyecek. Gelin halkın önüne sandık koyun. Ben sandıktan ne çıkacağını biliyorum” diye konuştu.
 

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7

Fotoğraf 8

Fotoğraf 9

Fotoğraf 10

Fotoğraf 11

Fotoğraf 12

Fotoğraf 13

Fotoğraf 14

Fotoğraf 15

Fotoğraf 16

Fotoğraf 17

Fotoğraf 18

Fotoğraf 19

Fotoğraf 20

29.03.2024
AV. FUNDA ÖZTÜRK ALTUNTAŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.