Kamu avukatları dertli: İmtiyaz değil itibar istiyoruz
Tarih: 7.04.2016| Okunma Sayısı: 924

Kamu avukatları dertli: İmtiyaz değil itibar istiyoruz

Kamu avukatları dertli: İmtiyaz değil itibar istiyoruz

Kamuda çalışan 5 bin avukat ve hukukçu "kronikleşen" özlük hakları konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu' na seslerini duyurmak için farklı bir yönteme başvurdu. Kamu avukatları, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla gazetelere ilan vererek, "İmtiyaz değil itibar istiyoruz" dediler.

Kamu avukatları kendi aralarında topladıkları paralar ile ulusal bir gazeteye yarım sayfa ilan verdi. Yıllardır ötelenen sıkıntılarını ilan vererek Hükümet'le ve kamuoyuna duyurmaya çalışan avukatlar, "Özlük haklarımızda diğer meslek gruplarına tanındığı gibi hakkaniyete uygun iyileştirme istiyoruz" dediler.

HAK MÜCADELESİ

Kamu Avukatları Girişim Grubu adına konuşan Av. Şerife ELİBOL, verdikleri mücadeleyi itibar ve hak arama mücadelesi olarak tanımlayarak, şöyle konuştu:

"Kamu hukukçuları olarak bugüne kadar görmezden gelinen özlük haklarımızın iyileştirilmesini bekliyoruz. Meclis'ten geçecek torba kanunlarda daha önce başka meslek gruplarına verilen haklar bize de tanınmalı. Bizler her yasama döneminde unutuluyoruz. Kamuda çalışan hukukçular olarak adaletsizlik ve eşitsizliğe uğradığımızı her platformda dile getirdik. Ancak sonuç alamadık. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza daha önce dosya sunmuştuk. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza sesimizi tekrar duyurabilmek adına ilan verdik. Sorunumuz çözülene kadar buna devam edeceğiz. Kendilerinin bu duruma kayıtsız kalmayacağını, Eşitsizliğe ve Adaletsizliğe izin vermeyeceğine, Kamuda çalışan avukat ve hukukçuların yaşamakta oldukları sorunlara çözüm getireceğine inanıyoruz"

"KAMUNUN MAĞDUR EVLADIYIZ"

Kamu avukatlarının kamunun gizli "mağdur" evlatları olduklarını dile getiren Av. Şerife Elibol, şöyle devam etti;

"Yargı mercileri önünde kamunun haklarını savunduğumuz ve devleti temsil ettiğimiz halde 'statü' ve 'özlük hakları' açısından benzer kariyer meslek gruplarına verildiği şekliyle ek gösterge, özel hizmet ve makam tazminatı gibi haklardan yararlandırılmıyoruz. Yaptığımız görev ve temsile uygun şekilde 'kıymet' ve 'itibar' görmek istiyoruz.

Mali ve özlük haklarımızın mesleğin önemine ve hukukçu saygınlığına yakışır şekilde yeniden düzenlenmesini ve yıllardır birikmiş sorunlarımızın çözüme kavuşturulmasını ümit ediyoruz. 30 yıl çalıştıktan sonra emekli olan kamu avukatları 1500-bin 1800 TL arasında emekli aylığı alıyor."

NE TALEP EDİLİYOR?

Kamu avukatları ve hukuk müşavirleri taleplerini ise şöyle sıraladı:

-A grubu kariyer meslek sınıfına alınalım

-Ek göstergelerimiz en az 3600'e çıkartılsın

-En az 2000 makam tazminatı verilsin

-Diğer meslek grupları gibi mesleğe 8. dereceden başlatılalım

-Özel hizmet tazminatları ve 666 sayılı KHK ile 375 sayılı cetveldeki oranlar düzenlensin

Sözcü/Kamil ELİBOL / ANKARA

07.04.2016

28.03.2024
AV. FUNDA ÖZTÜRK ALTUNTAŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.