ADALET BAKANLIĞI'NDAN CEZAEVİNDE DARP EDİLEN AVUKAT İLE İLGİLİ JET SORUŞTURMA
Tarih: 17.10.2016| Okunma Sayısı: 1143

ADALET BAKANLIĞI'NDAN CEZAEVİNDE DARP EDİLEN AVUKAT İLE İLGİLİ JET SORUŞTURMA

Türkiye Barolar Birliği'nin başvurusu üzerine Adalet Bakanlığı, İstanbul Barosu mensubu Av. Günay Dağ'ın Maltepe Çocuk Cezaevi'nde gardiyanlar tarafından darp edilmesi olayı ile ilgili soruşturma başlattı.

Görevli olarak gittiği İstanbul Maltepe Çocuk Cezaevi'nde, açlık grevine başlayan 17 yaşındaki müvekkilinin durumunu görüşmek isteyen Av. Dağ, cezaevi görevlileri ile sözlü münakaşa yaşadı. Olayın büyümesi ile cezaevi çalışanları tarafından darp edilen Dağ'ın, başında zedelenme, parmaklarında ise kırıklar oluştu.

BAROLAR BİRLİĞİ DEVREYE GİRDİ

Olayı öğrenen Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı, aynı gün Adalet Bakanlığı ile iletişime geçerek konuyu yazılı ve sözlü olarak bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Adalet Bakanlığı, olayla ilgili jet soruşturma başlattı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, "Meslektaşımıza yapılan bu saldırı, özünde hukuk devletine yönelik bir saldırıdır. Avukatların, görevlerini huzur ve güven içinde, bağımsız olarak yerine getirmelerine olanak sağlanmadığı bir toplumda hiç kimse güvence altında değildir" dedi. Feyzioğlu, sorumluların hak ettiği en ağır cezayı alması için süreci sonuna kadar takip edeceklerini söyledi.

28.03.2024
AV. FUNDA ÖZTÜRK ALTUNTAŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.