Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 78. yılında saygıyla, minnetle ve özlemle anıyoruz.
Tarih: 10.11.2016| Okunma Sayısı: 1743

 
    En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında, yaptığı devrimlerle Türk halkının muasır medeniyetler seviyesine yükselmesinde ve demokratik hayata geçilmesinde başrol oynayan ATATÜRK, önderlik ettiği Türk halkının yanında düşmanının dahi saygısını kazanmış bir devlet adamıdır. Öyle ki binlerce kilometre uzaktaki ülkelerin bir çoğunda ATATÜRK'ün ismi caddelerde yaşatılmakta, anıtları ve büstleri o ülkelerin özgür halklarını selamlamaktadır.
   Yakın bir zaman önce 93. yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizin zorlu bir süreçten geçtiği bu günlerde, Sinop Barosu olarak Atamızın bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi onun ilke ve inkılapları ışığında sonuna dek savunacağımızı bir kez daha bildirmek isteriz. 
   Esir kalmış bir milletin öne eğdiği başını yerden kaldıran, bağımsızlık mücadelesinde başkomutan olarak liderlik eden ve yüce Türk Milletinin sonsuza dek özgür kalacağını dünyanın aklına kazıyan ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 78. yılında saygıyla, minnetle ve özlemle anıyoruz.
SİNOP BAROSU 

20.04.2024
AV. FUNDA ÖZTÜRK ALTUNTAŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.