BAŞIMIZ SAĞOLSUN!
Tarih: 12.12.2016| Okunma Sayısı: 1760

Üç tarafımızın denizlerle, dört tarafımızın düşmanlarla çevrili olduğu güzel ülkemizde akan kan ve gözyaşının dinmesi için Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değeri olan "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh"ilkesinin tüm insanlıkça benimsenmesi ve özümsenmesi bugün her zamankinden daha elzem olmuştur. Terör örgütleri arasında fikri, etnik, mezhepsel çıkışlarına göre ayrım yapılmaksızın bütün terör örgütlerinin üzerine aynı kararlılıkla gidilmesi, terör örgütlerinin tamamının uluslararası arenada etkisizleştirilmesi, beslendiği köklerin koparılması gerekmektedir.
Üzerinde siyasi sorumluluk taşıyanlar, terör örgütlerinin üzerine giderken "bana dokunan/dokunmayan" şeklinde bir ayrım içinde olmamalıdır.Unutulmamalıdır ki terörün tek bir amacı vardır; korku yaymak.
Bizler Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin bekçisi olarak korkmayacağız, yılmayacağız ve geri adım atmayacağız.
Sinop Barosu olarak İstanbul'da gerçekleştirilen kanlı terör eylemini ve teröre bir şekilde bulaşmış herkesi lanetliyoruz, kınıyoruz.Bu hain terör eyleminde  şehit olan hemşehrilerilerimiz tıp öğrencisi Mustafa Berkay AKBAŞ'a, polis memuru Hakan TANRIKULU' na ve diğer tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve sevenlerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
SİNOP BAROSU

29.03.2024