SİNOP BAROSU BAŞKANI AV. HİCRAN KANDEMİR'İN 2017-2018 ADLİ YIL AÇILIŞ MESAJI
Tarih: 5.09.2017| Okunma Sayısı: 1785

SİNOP BAROSU BAŞKANI AV. HİCRAN KANDEMİR'İN 2017-2018 ADLİ YIL AÇILIŞ MESAJI
Şahsım ve yönetim kurulumuz adına yeni adli yılımızı kutluyor, bütün avukat meslektaşlarımıza, hakimlerimize, savcılarımıza ve adliye personelimize başarılar diliyorum. Her başlangıç hedeflerini ortaya koymalı ve hedeflerine ulaşacak eylemlere yönelmelidir.

Hukuk devletinde adaletin gerçekleşmesiyle görevli kurumlar bugünden itibaren bir sonraki adli yıl başlangıcına kadar adalet adına yapılması zorunlu olanlara ilişkin eylem planı yapmalı ve bu plan derhal uygulamaya geçirilmelidir.

Adalet sav, savunma ve yargı sacayağı üzerinde yükselmektedir. Bu sacayağının her biri üstüne düşen sorumlulukları en üst düzeyde yerine getirmek zorundadır.

Tarihimize kara bir leke olarak kaydedilen 15 Temmuz 2016 akşamı vatanın bütünlüğüne, Cumhuriyetimize, milletimizin birliğine karşı din ve cemaat eksenli söylemlerle beslenen ve devletin her kademesine sızmış hain terör örgütü tarafından yapılan kalkışma ne mutlu ki başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Böylesine ciddi bir saldırı ile karşılaşan Devletimizin kendini korumak adına ilk planda gösterdiği refleks ile hukuk devletine ilişkin evrensel değerlerden uzaklaşması anlaşılabilir ise de geçen bir yıllık süreçte halen Olağanüstü Hal ile idare ediliyor olmamızın açıklanabilir bir yanı yoktur. Bugün Olağanüstü Hal Kararnameleriyle kanun değişikliklerinin dahi yapılmaya başlandığını görmekteyiz. Bu bir hukuk devleti için büyük bir tehlikedir. Zira Yargı bağımsızlığının sağlanmasının hakim ve savcı atamalarında siyasete değil liyakate bakılmasının önemi yakın tarihimizde yaşadığımız acılarla tecrübe edilmiştir. Yeni hatalar yapmaya lüksümüz yoktur.

Yaşadığımız coğrafyada her geçen gün bir önceki günden daha iyi olmak zorundayız. Bunun için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu nedenle Sinop Barosu olarak yaptığımız eğitim çalışmalarına ağırlık vermeyi ve daha çok eğitim düzenlemek suretiyle mesleğin kalitesini arttırmayı, böylece savunma makamını güçlendirmeyi hedeflemekteyiz. 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 76. Maddesi (Değişik 2/5/2001-4667/46 m.) gereğince üstlendiğimiz avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek mensuplarının birbirleri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak, meslek düzenini, ahlakını, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmaya devam edeceğiz.

Yargının kurucu unsurlarından biri olan savunma görevini yerine getirirken, hukukun üstünlüğüne inanan, özverili bir biçimde çalışan tüm meslektaşlarımın, tarafsız olarak görevini yapan Yargıçlarımızın, yasalarla kendisine yüklenen sorumlulukları ve görevlerini layıkıyla yerine getiren Cumhuriyet Savcılarımızın ve hava kadar, su kadar adalete ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımızın adli yılını şahsım ve yönetim kurulumuz adına kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.
Sinop Barosu
adina