HUKUK OKUR YAZARLIĞI PROJESİ, ÇORUM 1. DÖNEM SEMİNERLERİ TAMAMLANDI
Tarih: 17.01.2018| Okunma Sayısı: 1244

FEYZİOĞLU: HUKUK OKUR YAZARLIĞI BİR CUMHURİYET PROJESİDİR

Türkiye Barolar Birliği, Çorum Barosu ve Çorum İş Kadınları Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen Hukuk Okur Yazarlığı Projesi Çorum 1. Dönem eğitim seminerleri başarıyla tamamlandı.

Vatandaşların günlük hayata ilişkin hukuki konularda bilinçlendirilmesinin amaçlandığı eğitim seminerlerine 382 kişi katıldı. 6 hafta süren eğitimlere devam eden katılımcılara sertifikaları, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu tarafından verildi.

Kürsüde yaptığı konuşmada vatandaşlarının haklarını bilmesinin önemine işaret eden TBB Başkanı Feyzioğlu, "Hukuk Okur Yazarlığı Projesi'nin amacı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının haklarını öğrenmesidir. Vatandaş haklarını öğrendikten sonra hesabını soracaktır. Hukuk Okur Yazarlığı Projesi, hakkını bilen ve hakkına sahip çıkan vatandaş yetiştirme projesidir. Hukuk Okur Yazarlığı Projesi, bir Cumhuriyet projesidir" dedi.

Projenin geçmişi ve içeriği hakkında bilgi veren TBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Başkanı Av. Filiz Saraç ise, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çorum İş Kadınları Derneği Başkanı Semrin Kaleli de Türkiye Barolar Birliği ve Çorum Barosu'na teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Adalet, bir gün herkesin ihtiyaç duyacağı bir kavramdır. Bugün yaşanan, yaşatılan adaletsizlikleri engelleyecek gücü bulamayabiliriz belki kendimizde. Ancak haksızlıklara karşı sesimizi yükseltebilmeliyiz. Bu sebeple Hukuk Okur Yazarlığı Projesi bizim için bir gururdur" ifadelerini kullandı.

29.03.2024
AV. FUNDA ÖZTÜRK ALTUNTAŞ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.