ŞİDDET MAĞDURU KADINLARA YAŞAM EVİ

05.06.201555

Türkiye Barolar Birliği, Yenimahalle Belediyesi ve Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Eğitim Sağlık Kültür Vakfı işbirliği ile hayata geçirilen “YAŞAM EVİ” şiddet mağduru kadınlar için kapılarını açtı.

Şiddet mağduru kadınlar için hayata geçirilen Ankara’nın en büyük kadın sığınma evinin açılışını, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar, işadamı Abdurrahman Karamanlıoğlu ile Ankara Barosu Önceki Başkanı Av. Sema Aksoy yaptı.

Her türlü ayrıntı düşünüldü

Yaşam evinin içerisinde; doktor odası, revir, rehberlik odası, psikolog odası, kreş, misafir odası, fitness salonu, hobi odası, engelli misafir odası, emanet odası, sığınak, kütüphane, güvenlik odası, yangın kaçış merdiveni, oyun parkı, 7/24 kamera güvenlik hizmeti, banyo, çocuklar için etüt odası, her dairede mutfak ve LCD TV kadınların kullanımına sunuluyor.

Açılışın ardından Feyzioğlu, Yaşar ve Karamanlıoğlu Türkiye Barolar Birliği’ne geçerek basına açıklamada bulundular.

“Konuşma çoktu ama icraat yoktu”

Kadın cinayetlerinin gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Feyzioğlu, “Bir şeyler yapılması gerekiyordu. Fakat herkes oturuyordu. Konuşma çoktu ama icraat yoktu. Biz dedik ki, ‘elimizdeki imkanlarla kadına şiddetle mücadeleye başlayalım’. O tarihte baroların sosyal sorumluluk projelerine girmesi bilindik bir iş değildi, ama biz bir sosyal sorumluluk projesine başlayacağız dedik ve Gelincik Projesi’ni planladık. Projeyle, şiddet mağduru kadınlara adli yardım kapsamında hukuki destek verdik. Ama en önemli şey kadınları şiddetten kurtardıktan sonra barınacak yer konusuydu. Maalesef belediyelerimiz yeterli girişimlerde bulunmuyordu. Büyük sıkıntılar çektik. Zaman zaman şiddet mağdurlarını otelde ağırlıyorduk. Şimdi Karamanlıoğlu ve Yaşar sayesinde bunları aşmak için bir adım attık” dedi.

“Belediyeler sadece yol yapmaz, sosyal sorunlara da değinmelidir”

Medyada yansıyan kadın cinayetlerinin ve şiddetinin oranlarının var olandan daha az gösterildiğini söyleyen Yaşar ise, “Ekranlara yansıyan şiddet mağdurları oranı gerçeği yansıtmıyor. Neredeyse yarı yarıyadır. Bu yüzden bizler de elimizden geleni yapmaya çalıştık ve Cumhuriyet’in Başkenti Ankara’da Türkiye’nin en büyük Kadın Yaşam Evi’ni hizmete açtık. Bundan gurur duyuyorum. Belediyeler sadece park yapmaz, yol yapmaz, kaldırım yapmaz sosyal sorunlara da değinmelidir” diye konuştu.

“Kadınları kurtarmak hepimizin görevi”

İşadamı Karamanlıoğlu da, “Tacize uğramış, şiddet görmüş kadınları kurtarmak hepimizin görevi. Bu insanlara sahip çıkmak, onlar için ben de bir şeyler yapmak istiyordum. Bana böyle bir imkânı sağladığı için Türkiye Barolar Birliği’ne sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Fotoğraflar

Fotoğraf 1