2022-2023 ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ

Baromuz ile Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ortaklaşa düzenlenen Adli Yıl Açılış Töreni 01/09/2022 tarihinde saat 10:30 da Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilmiş, akabinde Adliye Binası savcılık katındaki resepsiyona katılım sağlanmıştır. 
Programa  Chp Sinop milletvekili Sn. Barış Karadeniz, Chp Denizli milletvekili Sn. Gülizar Biçer Karaca, Sinop Valisi Sn. Erol Karaömeroğlu, Sinop Belediye Başkanı Sn. Barış Ayhan, Chp Sinop İl Başkanı Sn. İnan Savaş Yüksel ile protokol üyelerinin yanısıra Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Sn. İbrahim Hatipoğlu, hakim,  savcı, avukatlar ve adliye personeli katılım sağlamışlardır.
Program kapsamında;Cumhuriyet Başsavcılığının ve Baromuzun  çelenk sunumları yapılmış, Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Mesut Pektaş ile Baro Başkanımız Av. Funda Öztürk Altuntaş Adli Yıl açılış konuşmalarını gerçekleştirmişlerdir.

2022/2023 Adli yılının Hukukun üstünlüğünün sağlandığı, hak ve özgürlüklerin yaşama geçtiği, yurttaşın ve temsilcisi bağımsız savunmanın hak arama özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırıldığı bir Adli Yıl olması dileğiyle meslektaşlarımızın ve tüm yargı camiamızın yeni Adli Yılını kutluyoruz.

Baro Başkanımızın Adli Yıl açılış konuşmasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

BARO BAŞKANIMIZIN YENİ ADLİ YIL MESAJI.pdf

Sinop Baro Başkanlığı